Stichting Backup

Rotaryclub Apeldoorn

Back-up voor jongeren in onze Apeldoornse gemeenschap.

Stel jij bent die jongen van 18 die met hulp van professionals z’n uiterste best doet om uit de shit te komen van de jaren die achter je liggen. Je bent net zover gekomen dat je de stap kunt en durft te zetten naar een eenvoudige baan, maar je stikt van de onzekerheid en angst voor een sollicitatie gesprek. Om je hierbij te helpen zou je een cursus moeten volgen, maar die zit niet in het zorgpakket. Je droom hoeft dan niet somber te eindigen. Back-up kan je helpen met een cursus of persoonlijke begeleiding van een Rotarian, die daar goed in is.

Stel je bent dat meisje van 20 met jaren van grote problemen in het gezin waar je uitkomt achter je. Je krijgt nu professionele hulp en voelt dat je steeds weerbaarder wordt en steeds beter in staat bent om je staande te houden in een omgeving die veel van je eist. Maar van scholing is niet veel gekomen en voor de cursus die je nu kunt volgen heb je een computer nodig en les om die te gebruiken. Daar is je persoonlijk begeleider niet voor. Back-up kan je die computer geven of lenen als dat kan en de lessen betalen.

We weten allemaal dat de mogelijkheden van zorginstellingen in Nederland minder geworden zijn de laatste jaren en dat gaat niet beter worden de komende tijd. Dat heeft onder meer als gevolg dat onder de jongeren van 16 -24 veel problemen niet echt worden opgelost maar blijven doorzeuren. Er komt geen échte verbetering in met veel negatieve energie als gevolg.

Dáárom hebben we Back-up opgericht: om die jongeren op het goede spoor te zetten en ondersteuning te geven om op het goede spoor kunnen blíjven. Daarvoor zetten we noodzakelijke middelen in én onze persoonlijke inzet. Op die manier zijn we een levende Back-up voor veel jongeren in onze Apeldoornse gemeenschap.

Die mensen steunen die het echt nodig hebben!