Dental Care Project

In 2014, 2015 en 2016 organiseerden we vanuit Lionsclub Apeldoorn de Colonnade de Lions Pinksterrally waarbij we geld bij elkaar hebben gereden voor het Dental Care Project van de Stichting Wildlife Care International  (WLCI).

Het werd een succes, we hadden geweldige dagen, prachtige routes, prima weer, veel enthousiaste mensen en als aller-, allerbelangrijkste een hele mooie opbrengst voor het Dental Care Project in Kenia. Want uiteindelijk was dat het grote doel.  We reden in deze drie jaar ruim € 40.000 bij elkaar, mede dankzij allerlei giften, sponsoren en de bijdrage van de Wilde Ganzen.

Vanuit de Keniaanse lokale overheid kwam een paar jaar geleden een verzoek bij Wildlife Care International terecht. Ze misten in het werkgebied waar WLCI actief is – de regio Taita Taveta (Zuid- Oost Kenia) – de faciliteiten om met name alle kinderen te kunnen bedienen met tandheelkundige hulp. Of WLCI daar mee zouden kunnen helpen… Hoe ga je met goed fatsoen 64.000 Keniaanse schoolkinderen voorzien van hulp, kennis en preventieve controles? Met een mobiele kliniek natuurlijk!

Met het geld van de 3 rally’s zijn nu 2 trucks aangeschaft, worden de tandartsunits ingebouwd en kan de benodigde inventaris aangeschaft worden. De voorzichtige planning is de vrachtwagens en shelters gebruiksklaar te hebben aan het eind van 2016. En dan gaan ze in 2017 rijden!!

Het mooie van het project is dat er straks veel lokaal gebeurt. De faculteit Tandheelkunde in Nairobi heeft personeel en stagiairs toegezegd en de trucks gaan daar lokaal onderhouden worden. En natuurlijk is er ook nog inzet vanuit Nederland nodig, enthousiaste specialisten (tandartsen en mondhygiënisten) die mee willen helpen die 64.000 kinderbekkies te controleren, poetsles te geven en les te geven aan de Keniaanse studenten.

Al met al een prachtig project waar we als Lionsclub Apeldoorn de Colonnade met veel plezier een belangrijke financiële steen aan hebben kunnen bijdragen.